Новини

<< Всички новини

[24.04.2018]

ПРАЗНИЦИ НА ОБЩИНА ГЪРМЕН - 2018 Г

И ДОГОДИНА КЕ ДОЙДЕМ ПАК

Както винаги, така и тази година, кулминацията на празниците на община Гърмен бе ІХ-я Международния фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно“. Парадното шествие на участниците във фестивала, концертите на българските групи през първата вечер и на гостите от Гърция, Македония и Румъния - през втората, направиха незабравими и тези празници. Феерия от цветове и танци радваше очите на публиката. Съчетани в едно на пъстрата сцена - песните, танците и музиката останаха в сърцата на всички участници и зрители. „И догодина ке дойдем пак. Ке дойдем и на почивка. Много е убаво при вас“ – възкликна една от участничките от Македония. И не само тя

– всички участници останаха очаровани от организацията на фестивала и гостоприемството на хотелите от общината. Самите участници са живата реклама, за културното и туристическо популяризиране на региона, която е една от основните цели на фестивала.

Неофициално, с похода до Параклиса „Св. Георги“ над с. Ковачевица, бе даден старт на празниците на община Гърмен, а официалното им откриване направи кметът на общината – г-жа Минка Капитанова, с издигане на българското знаме на 16.04.2018 г.

Кулинарните изложби, спортните състезания и музикалните програми – подготвени от децата от детските градини, училищата, техните родители и учители, и самодейците към читалищата, оставиха незабравими спомени у жителите и гостите на селата Огняново, Рибново, Осиково, Горно Дряново, Гърмен, Дебрен, Дъбница, Долно Дряново и Крушево.

 

Снимки от празниците.

<< Всички новини | << АРХИВ