Новини

<< Всички новини

[05.01.2017]

ИНИЦИАТИВА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЦАТА СИРАЦИ ОТ ОБЩИНА ГЪРМЕН „ДА ПОДАДЕМ РЪКА“

Уважаеми жители на община Гърмен,

Скъпи приятели,
За четвърта поредна година община Гърмен, организира инициативата „Да подадем ръка” за подпомагане на децата сираци от общината.
Повече от месец кипеше трескава подготовка в училищата и детските градини, където децата изработваха сувенири, рисунки и разни украшения, които разпродадоха на благотворителния коледен базар. Някои училища, детски градини и кметства организираха предварително благотворителни кампании и предадоха събраните средства на комисията или ги преведоха на банковата сметка, разкритата за инициативата.
Инициативата бе финализирана с Благотворителния коледен базар и Благотворителен концерт, на 23 декември 2016 г., в който взеха участие самодейци от общината и атрактивния певец Янко Неделчев.
Огромна бе подкрепата и от фирмите, които освен с участие в коледния базар, преведоха и парични средства по банковата сметка.

Благодарение на активното участие на всички, които станахте съпричастни и подкрепихте тази благородна кауза, се събраха 12 397 (дванадесет хиляди триста деветдесет и седем) лева, от които:
По банковата сметка са постъпили 4 585 (четири хиляди петстотин осемдесет и пет) лв.;
От Благотворителния базар и Благотворителния концерт - 7 812 (седем хиляди осемстотин и дванадесет) лв.,
Същите се разпределиха, от специална комисия, между 47-те деца полусираци – по 253 лв. и 1-то дете кръгъл сирак - 506 лв.

Скъпи съграждани,
Вашето милосърдие и отзивчивост, вашата съпричастност, вашата щедрост, стоплиха сърцата на тези деца и техните близки, и направиха празниците им по-усмихнати и по-щастливи.
Помощта ви е безценна и достойна за уважение и преклонение.
Да направиш добро, да дариш усмивка, да подадеш ръка, когато някой се нуждае от опора, да вдъхнеш кураж, когато някой е обезверен – това е велико!
Сърдечно благодаря на всички, които подадохте ръка на децата сираци и дадохте своя принос за малката усмивка, появила се на техните лица.
Всички вие показахте какво означава съпричастност, милосърдие, доброта, да уважаваш и обичаш, и да подариш надежда, когато най-много имаш нужда от нея.
Благодаря ВИ!

Честита Новата 2017 година! С пожелание за много здраве, успехи и благополучие!

МИНКА КАПИТАНОВА
Кмет на община Гърмен

Повече снимки от събитието може да видите ТУК!

<< Всички новини | << АРХИВ